{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

ZAMANIN HIRSIZI

Yazar Yazmak Keyiftir 17.04.2011 Circa

Konak Meydanından eski balık halini çapraz seyreden köşebaşındaki saatçi vitrininin önünde, beğendiği saati işaret eden kızın gözlerinden iki damla yaş süzülüyordu..
Ve çocuk,
nişan veya sözlerinin nişanesi olması için bu andan önceki bir zaman hikayesinde karar vermişti ona bir saat hediye etmeye. Vitrin camının arkasındaki saat kadranında, akreple yelkovanı milyonlarca kez kesen ibrenin, dakikalar üzerindeki ilerleyişine takıldı bir an çocuğun gözleri. Saatler zamanın hırsızı değiller miydi ?. Her dakika, dakika ya da varolabilmek için bir önceki dakikayı öldürüp çalmıyor muydu ?.
***
Kaldırımdaki parke taşlardan biriyle vitrini kırdığında, saatler sabaha devrilen günün en karanlık dakikalarını öldürüyorlardı. An hikayelerini donduran zaman işaretçisi, dakika hırsızı cebindeydi ve kahverengi deriden prangalı zaman hırsızı hala atmaya devam ediyordu. Eşitlenmişti herşey. Zamanı çalanı çalmıştı..
***
Çocuk saati hediye ettiğinde, yanaklarındaki yaşlarla çocuğu öperek hala ağllayan kız, bir ara "Zamanı durdursun ikimiz için, bu saat.. Tek ve en değerli şeyim bu. Hikayemiz sonsuz olsun" diyebildi usulca.
***
Bir gün,
"Zamanı değildi !"
diye bağıran kızın

kapıyı işaret eden elinin bileğinde, kahverengi prangalı bir dakika hırsızının çaldığı ve çalacağı karanlık gecelerini, sönmüş yıldızlarını gördü çocuk.




edit post

10 yorum:

  1. Bilseydi çocuk zamanın katili kim?hırsızı kim?yine alır mıydı o saati gözleri yaşlı kıza!belki bilinmeyecek bir zamana akacaktı..hayatın akışına bırakarak!.. ama yürek derinden tik tak tik tak!attığında!zaten hayat duruyor o anda!ne akrep yelkovana yetişebilmiş, ne de yelkovan akrebe bu hayatta!..ama anılar istediğin an "kurulmuş saat gibi!" hep yanında...:)

    Ali Bey, yazınızı okuyunca bunlar döküldü dağarcığımdan bir anda:))güzel bir hafta dilerim...esen kalın...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Esmir, Tek Kalan Yorumcum !
    Her şeyden önce teşekkür ederim. Yorumunda yazdığın Anılar kurulmuş bir saat gibi betimlemeni hep hatırlayacağım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kelimeler birbirini kovalamış. Kısa ve öz.

    Benim gözüm Konak Meydanı'ndan eski balık haline doğru bakakaldı :)
    (Bir İzmir'li olarak)

    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. zaman gibi aşklarda yitirilip gidiyor zati babo
    adalet bu ya canımı yakar
    kısa ve öz

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Emrahım !
    Kelimelerin, sözlerin ve duyguların bir sorumluluğu, mesuliyeti olmalı. Kocaman laflar etmeye hazırlanırken bile durup düşünmek lazım, ben bunun altında kalkabilirmiyim, ben de bu cesaret ve güç var mı ? diyerek. Oysa artık herkes LAF ve DUYGU İSHALİ, ZAMAN HIRSIZI. Kaldıki ufacık bir saat hırsızken insanın yapması daha mukaddes, gül ve geç deniliyor. Farkında değil kimse herkes bir diğerine tecavüz ediyor. Her bir dakikanın bir diğerine yaptığı gibi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Sessiz ve Sonsuz !
    Yaksa, kırsa ve dahası küllü kavursada hem maddemin hem de manamın her zerresini ben de pek bir severim. Hele gün batımlarını, akşamüstü alacalarının son telaşlarını ve İstanbulun vapurlarıyla benzer vapurlarında hissedilen meltemlerini.
    İzmir bu kadar derin kırar mı kendini böyle çok sevenleri ?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Aslında pek cömerttir şehrimiz Ali Bey. Terapi desek yeridir.(abartmıyorum)

    Demek ki "zaman" bakımından - belki - herşey için hayırlısı böyle imiş / sizin adınıza. Yoksa İzmirli olmayanların bile ayılıp bayıldığı şehrin bir kabahati yoktur sanırım :)

    Siz yine de sevin onu. İçinde kötülük yoktur. Serseridir biraz, o kadar :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Sessiz ve Sonsuz !
    şehrini, ait olduğun yeri ve geçmişini savunman ne kadar güzel.
    Tavsiyen için teşekkürler. Sevmekten vazgeçmedim de zaten. Uzaktan ve içi burkuk seviyorum o kadar.
    Hayra ve nura dönük olsun kalbin ve ruhun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Ali İkizkaya!
    Benimde hayatımda zamanı durdurmak istediğim anlar olmuştur.O güzel an hep kalsın diye...Nasıl olurdu?diye düşündüm bir an...Hayat acısıyla tatlısıyla mı? güzel.Zaman ne kadar önemli...Şu kadar zamanın var deselerdi.Kalan hayatın içine neler sıkıştırırdık.
    Sevgiyle:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Şanslı !
    Keşke mümkün olabilseydi herkesin kendi zamanını durdurabilmesi ya da yavaşlatabilmesi. En cömert ve en acımasız da olan sadece zaman. Ve hep elde ondan geriye kalan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog