{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

Garip Bir Anatomi

Yazar Yazmak Keyiftir 9.12.2009 Circa

Bugünlerde Yalan ve Riyanın, dünyada aşktan sonra üzerine en fazla kafa yorulup, yazılan konular arasındaki ilk sıralarda olan yerlerini diğerlerine kaptırmayacakları fikrine kapıldım. Hiç sembolizmaları nedir ? Ne ile anlamdırılabilirler ve nasıl ifade edilebilirler diye düşünmemiştim.. Taa ki fotoğraçı Reinfried Marass ın çektiği yukarıdaki kareye kadar. Ve bu satırlar döküldü kalemimden, geçmişten bugüne imbiklenerek, usulca süzülerek ve yavaşlığındaki yumuşaklığın aksi şiddetinde de yakarak, kanatarak..

Yalan ve Riya, uzmanı olmayan ve onları doğal bir karakter hali olarak yakalayamamış olanların üzerinde bir türlü durmayan berbat bir elbise gibi. Ne kadar düzeltilse, rötuş yapılsa olmuyor, bir yerden düşüyor, pot yapıyor. Çabucak ta fark ediliyor. Dokumasının basitliği ve renginin kırmızıya yakın tonlarından sebep göze batıveriyor. Emanet alınmış gibi. Kısacası hani deriz ya, "Sakalet duruyor." diye. Aynen bu tabir. Yakışmamış ve beceriksiz bir elden çıkmış olmasının sırıtışı da cabası. Oysa bu iki terimin ustası olmuş ve sosyal ilimlerinin ilerleyişi için iki olmazsa olmaz anahtar olarak kullanan bireylerde hal böyle mi ?
Ne gezer..
İlk örneğin tam zıttıdır. Mükemmel bir incelikte olan ve elin tüm hatlarını gösterecek kadar iyi oturmuş ipek bir eldiven gibidir yalan. Bir çift, yan yana eldiven. Usta ellerden çıkışının ilk belirtileridir sanki bu özellikleri. Üstelik o usta elleri son derece de zarif gösterirler. Hele hele siyah olanları özellikle erkekler için dayanılmaz bir çekiciliğe sahip olmuşlar. Dokunmuşlar, sarıp sarmalamışlar örtmek gizlemek ister gibi içindekileri. Ele geçmemek fiili için gerekli olanlardan biri değil mi eldiven ?. İlginç..
Eldiven ve ele vermemenin ve bir de ele geçmemenin yan yana gelişi.. Anlamları ile de nerelere götürüyor algılayanı.
Hem sonra tüm cinayetler, cürmü işleyenin yüzünde bir tebessümle geride iz kalmaması ve ele geçmemek için bir çift eldivenle işlenmiyor mu ? Eldivenler de ele geçirilmez mi ? Giyilmez mi ?, ellerin bir elbisesi gibi zarifçe, ilk örneğe nispet yaparcasına.
Eldivenler.., ele verilişler.., ele geçişler.., eller.., parmak izleri.. Ve tümünü örten yumuşacık bir çift eldiven .. Bir tekinin adı Yalan diğerinin Riya.. Bir cinayet için gerekli olan bir çift eldiven...




edit post

0 Yorum Yapılmış Garip Bir Anatomi İçin

Yorum Gönder

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog