{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

İzler

Yazar Yazmak Keyiftir 6.09.2009 Circa


Hep mi hep, merak etmişti ruhunun ne durumda olduğunu. Şöyle bir daldırsa iki elini, taa içine, ayaklarına kadar. Tutup çekse, bir elbise gibi. Kendisini bir çok sefer ters yüz etse olur muydu ?. Hep bu soruyla meşgulken aklı, bir pazar sabahı traş olduğu sırada aynadaki göz bebeklerini keşfetti. Korktu, uzunca bir müddet bunu tekrar yapmaktan. Sonra bir gün karar verdi. Oturdu aynanın önüne. Dikti gözlerini, gözbebeklerinin siyah, derin kuyularına. Ruhunu alıp tam karşısına yerleştirdi ve dikkatlice baktı. Şüpheleri vardı ama şimdi açık seçik görebiliyordu. Siyahlı, grili, kimi yüzeyde, kimi de derinlerde bir sürü iz. Sil(in)diğini zannettiği, bir yığın iz. İzler, Yollar, Gelenler, İstasyonlar, Beklenenler. Islak, yağmurlu ıssız sokaklar.. Ve Gidenler.. Ve bir de Elveda lar...

Her yeni gelen
Yeni bir ben.
Ve her giden,
Bırakıyorken
Bir iz kendinden
Üremiyor kendiliğinden
Eski yüzlerden,
Yeni bir sen.
Neden, peki neden ?
Hep beklenen,
Bakıyorken
Yola,pencereden.
Sahi, ne zaman ve nereden
Geleceksin sen ?
Yoksa ben,
Hep mi bi ümit gelecekten
Ve senden ?

Bir gemi vardı ruhunda çocukluğundan beri uzak denizlere sefer eden. Bir de bir tren, bilinmeyen ülkelerin sisli istasyonlarından geçen. Çocuktu ya içi, ya gemi yada tren.. Binip gitse miydi ? vazgeçmek için senden, öldürmek için sana dair ihtimalleri tümden.


Görsel: Property of Getty Images

edit post

10 yorum:

  1. back to black
    o gemiye binip gitmeyin vazgeçilmezi daha da vazgeçilmez kılmaktan başka işe yaramıyor.

    saygılar…

    YanıtlaSil
  2. sufi

    Bilinen ülkenin sisli istasyonlarında son kampanayı dinlemek, samaforların açılmasıyla gelecek olanın gecenin son treniyle geldiğini bilmek en güzeli. Aynadaki Gözbebeklerinde, bekleyip de geldiğini gördüğün sevgili sana bir mesajdı belki.Binip gitmek çare değil dostum o gelecek belli ki!
    Senden sana sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. Başak Başok dediki
    O trene de binsen yada gemiye binip kaçıp gitmeye yeltensen ihtimal hala aynı kuvvetle yerinde durmaya devam eder.Çünkü yazılmışsa eğer bir kez kaderine gelip bulur seni ya trenin içinde yada gemi de….

    Kısmetse hintten yemenden kısmet değilse ne gelir elden derdi hep annem…

    Sevgiyle Kal…

    YanıtlaSil
  4. Çınar dediki
    Ne gemiler siler hasreti, ne trenler unutturur gideni(gidileni).Aklın hep seninle olduktan sonra ve yüreğin. içindeki seninle gelecektir dünyanın öbür ucuna.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Back to black!
    Gitmek bence insanın kendi sevgisinden korkmasından sebep. Kendine hakim olamayıp kapısına gidiş yada her kapı çalışında içinin titremesine sebep olacak şeyleri ortadan kaldırmak için.
    Saygıyla.

    YanıtlaSil
  6. Can Dost Sufi!
    Evet son dakikaya kadar ümit telkin etmişsin. Aslında ümit etmek ve bundan vazgeçmek ayırımında olmanın hissiyatıyla yazılmıştı.
    Can dost sana da sevgiyle.

    YanıtlaSil
  7. Ali İkizkaya 7 Eylül 2009 at 8pm

    Sevgili Başak!
    Ne güzel yazmışsın. Evrenin algoritmasını. Neyin neye sebep olacağını bilmiyoruz. Acı da olsa yaşayacağız. Ya kısmet değilse ve elbise böyle biçilmşse ?. diye de sormadan edemiyorum.
    Sevgimle.

    YanıtlaSil
  8. Ali İkizkaya 7 Eylül 2009 at 8pm

    Sevgili Çınar!
    Çok haklısın kafa het yere yürekle birlikte gidiliyor. Keşke kafa değiştirme, yürek yenileme makinesi olaydı. Ama yok işte. Bazen çözüm bulamaz ya insan. Ne der? Senin dediğin gibi; Başımı alıp gideyim.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  9. asya selda 8 Eylül 2009 at 5pm
    sansür uygulasak mı ki:)???

    bu sefer ağlarken ve bunun sonucu ağlatmak için gelmedim…
    pırasa ve ben öperiz ali abimizi ve yazı çok güzel ne yazacağımı bilemedim aslında bildimde sizi yine alıp dağ başlarında yalnız bırakmak istemedim..
    sevgiler yüreği pamuk insan…

    YanıtlaSil
  10. Ali İkizkaya 18 Eylül 2009 at 2pm
    Sevgili Can Kız Selda!
    Kapalı bir blog dan sana ve son bıraktığın yoruma cevap bu..
    Bu gelenler ve gidenler yazısını sanki başıma gelecekleri bilerek yazmışım.
    Sen beni hiç dağ başlarında komazsın. Senin koyduğun dağ başlarını da, Ali Abin hep sevdi. Sen ortaya peşin peşin Sevgini koyan bir insan oldun. İnsan gibi bir Kadın. Yüreğim Pamuksa benim niye kırılıyorum ben Sevda. Ondan da vazgeçmeliyim ben, elimde kalan son şeyden. Yine Bayram, yine ben kırığım. Küskün ve yalnız. Bu bayramda da kimsesizlik yazmak vardı demek.
    İyi Bir Bayram Olsun, Pırasayı Öp.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog