{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

EKŞİMİK TARİFLİ İNTERNET

Yazar Yazmak Keyiftir 4.05.2011 Circa

Farkında mıyız bilmiyorum ama iki yıldan bu yana ellerinden gelse hemen interneti kendi usüllerine uygun kapatarak ehl-i namus hale getirecekler. Buna antta içtiler zaten. 22 Ağustosta 2011 de bu içtikleri andı yürürlüğe koyma hazırlıkları içindeyken, gövde gösterisi için Blogger ı iki kere kapattılar.
Şimdi de Ekşi Sözlüğün başına gelenler !.
Nereye gidiyoruz, neye benzeyeceğiz ?.
Benim ahlak ilke ve erdemlerimi bana tarif etmeye çalışan bir anlayış.. ve onun dogma dolması içinde hep gırtlağıma soktukları. Hiç bir sabaha mutlu uyanamıyorum. Sabah olmasın istemekteyim. Sabah sıçırganı gibi bir mahluka benzedim. Güne başlamak işkenceyle eş anlamlı hale geldi benim için..
Sabah akşam geriye kalmış üç kuruşluk hürriyetimden taviz vermemek için çabalıyorum ama her gün üstüme o günün sabahında gelen yeni yasaklarla bastırıyorlar. Kendimi test altında olan kobay fareleri gibi hissetmeye başladım. Artık bunalmayı falan geçti, dönemiyorum, olmuyor. Dükkan içinde sıkıştırılmış kedi yavrusu gibi sürekli dışarı çıkabilmek için atlayıp atlayıp cama çarpıyorum. Ağzım burnum kan revan içinde. Çekilir şey değil.. Ya hep, ya hiçe mi? sürüklemeye çalışıyorlar. Kontrolsüz ve çıldırmış bir şekilde her gün dövülmekten ve yasaklanmaktan bıktım. Saat başı haberlerinde, Polis kelimesinin kullanılmadığı tek bir cümle kalmamasından ödlek-paranoya manyağına döndüm. Her yerde mavi adamlar görüyor gibi oluyorum. Mavi bezden vudu bebeği yapılmış kunta-kinte gibiyim. Tüm hücrelerime, sadistçe minik iğneler saplıyorlar ve karşımda "Acımadi ki" diye sırıtıyorlar sabah haberlerinin her pasajında. Allahın günü yapılmayacaklar listesinin burnuma dayanmasından usandım. Elimde kara kara listelerle gezmek istemiyorum. Bıktım, bu birilerinin beni geri zekalı yerine koyarak elime tarif tutuşturmasından.
Hangi birini anlatsam ki.. İşte EKŞİ SÖZLÜĞÜN BAŞINA GELEN. Okuyun ve sizde paylaşın...




edit post

2 yorum:

  1. Bu ileri demokrasi çok ileri gitmeye başladı bence...
    Yetmez ama evet! diyen arkadaşlara hediye ediyorum "ileri demokrasi"yi...

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Tarkim !
    Bu ileri demokrasi hamlesini bir nişane olarak boyunlarına asmalı arkadaşların bu günlerin hatırası olarak.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog