{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

BLOGGER TÜRKİYEDE ÖZGÜR

Yazar Yazmak Keyiftir 6.04.2011 Circa


Dün gece sabaha karşı 05:30 da aniden DNS adreslerinin cevap süreleri son derece hızlanınca kullandığım programlar ile sürekli test altında tutmaya başladım DNS trafiklerini. Bir süre sonra Blogspot üzerinde çalışan ama sonu com, net ile biten özel alan adlı sitelerin IP adreslerinde bir yönlenme ile filtreleme kalktığını da gördüm. Zira 28 Aralık 2010 tarihinden bu yana ilk olarak yurtiçi ve yurtdışındaki bu siteler engellenmeye başlanmıştı.
Yaklaşık 20 saatten bu yana hiç bir DNS adresi kullanmadan her türlü siteye girebiliyorum. Kanaatimce ya GOOGLE yine özel bir numara(Clark) yaptı ya da karar ISS lerin eline geçti. Sizler de kontrollerinizde bir engelle karşılaşmıyorsanız, aynı anda olduğu için GOOGLE ın numarasıdır. Şu anda fotoğrafların yüklendiği 2.bp, 3.bp, 4.bp serverları ve yorumları attığımız serverlarda bir yavaşlık varsada geçici bir durum bu. Bir müddet daha GOOGLE DNS lerinizi kullanmanızı tavsiye ederken..,
Herkesin haberi olsun yine hayal görmüyorsam testler sonucu BLOGGER ÖZGÜR....



edit post

10 yorum:

  1. Nİhayet... Paylaşım için teşekkürler. DNS lerle hababam uğraşmaktan sıkıldıki bunaldıki öfkelendik zira.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Vladimir !
    Ben çeşitli illerdeki arkadaşlara test ettirip teyit aldım ama bir de sen bakıp teyit yazarsan sevindirirsin..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ali İkizkaya,
    Dediğinizi yaptım. DNS ayarlarını iptal ettim. Domain yönlendirilmesi olan sitelere çok rahat girilebiliyor. Ancak bu seferde .blogspot.com uzantılı sitelerde "Mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir yazısı" çıktı.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Demli Hayat !
    Senin de söylediğin gibi iki ileri bir geri.. Senin söylediğinden anladığım kadarıyla plesk paneli olan sitelerde bariz bir çözülme vardı. Bizde anlaşılan bir yasak kalktığı yok, Google ın bir şeyler yaptığını gösteriyor. Ben hala DNS olmadan çalışıyorum.
    Yorum için teşekkürler ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ali Bey,
    Benim kullandığım pc Dns ayarlı..ama Dns ayarı yapmadan eşimin kullandığı pc. ye baktık ve ne yazık ki benim blogspotta hala o sıkıcı "engellenmiştir" yazısı var!..yani tam olarak durumda bir değişiklik yok sadece DNS ayarlı da olsa kendi içimizde kullandığımız sitelerde daha bir rahatlık var sanırım!en azından dns ayarlı olup temaların altını üstüne getiren yamuk yumukluklar yok gibİ:) bir de biraz daha rahat yorum bırakılabiliniyor artık!.. hafiften göz kırpar gibi bize DNS çıkış kapılarını çoğaltarak; Google vaziyeti idare mi ediyor acaba :))Esen kalın...

    YanıtlaSil
  6. Sevgil Ali İkizkaya!
    Ben size Ukranyadan sesleniyorum.Orada ne işiniz var?demeyin.Bu DNS ayarlarıyla çok geziyorum çok.Çok ülke gezdim,gördüm.En son buradayım işte:(Tanrı misafiriyim...Yarın ola hayrola diyelim:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Esmir !
    Sizin gibi diğer yorum bırakan arkadaşlarda denemişler fakat başarısız olmuşlar. Ben 3 farklı şehirde denettirmiştim. Bunlar Bursa, İstanbul ve Denizli. Rahatça girebiliyorlardı. Fakat bugün 13:30 dan itibaren yine aynı şey başladı.
    Haklısınız eskisine göre ciddi bir hızlanma var ve sayfalar artık yamuk, yumuk gelmiyor. Sevincim kursağımda kaldı. Sizlerle de paylaşayım istemiştim. Gerçekten sinir harbine döndü.
    Ciddi anlamda Google ile kararı uygulattıranlar arasında bir harp var. Bu digitürk meselesinde bizim bilmediğimiz daha başka detaylar var anlaşılan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Zeynep Hanım !
    İyi bir haber vereyim istedim ya siz de böyle söyleyince bir üzüldümki sormayın..
    Hocama ve size sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Şanslı !
    Allah arttırsın diyelim. DNS ler sizi uçurmuş ve uçurmaya da devam ediyor anlaşılan. Bizi uçarkende rahat okuyorsunuz ya, yeter bize..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog