{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

DNS BİTTİ ÇÖZÜM BURDA

Yazar Yazmak Keyiftir 20.03.2011 Circa

Bak yavrum eşşşeekk kadar köpeksin !
Sen orta yere edicen, keyfin olacak diye herkes üstüne basıp perişan mı ? olacak.
Sen böyle kafana göre oraya, buraya, IP lerin üstüne, DNS lerin orta yerine pislersen .. Başkaları neler neler yapmaz ?
Hem sonra EŞŞŞEKKLER in kulağına su kaçmaz mı ?. Kaçarsa noolmaz mı ?.
Eeee ne diyelim ? dostlar ! Huylu huyundan vazgeçmezzzzz... Olmuyor ne yapsak..

Ümitle mahkeme kararının tebligat sonucunu bekleyen arkadaşlara, bu gece saat 02:00 den itibaren Google Translate de dahil tüm Google hizmetlerini, tüm blogları ve de bizim DNS lerin topunu kökünü engellediklerini bildirmek isterim. Benim bölgemde bu saat itibariyle tüm bu hizmetler bitmiş vaziyette.. DNS, Host, Bridge, Tunnel falan sökmüyor.
İşi yavaşlatmak yerine iyice azıttılar. DNS serilerini artık kökten kapatıyorlar. Ufak ufak galiba hacı hacıyı Mekkede, derviş dervişi tekkede ... görür durumuna geleceğimiz için herkese teşekkür ediyor ve hakkınızı helal edin diyorum..
Zaten ben çoktaann uzadım bile. Size bu satırları Jakartadan yazıyorum. Anlayan anladı.. Oralarda yasak falan yok. Bir şahsa ait firmanın kaprisleri yüzünden milyonlarca insan süründürülmüyor..



edit post

11 yorum:

  1. Ali abicim her ne hikmetse ben bir şekilde ulaşabiliyorum hala (dns: 8.8.8.8 kullanıyorum) ama nereye kadar sürer bilinmez tabi. Nereye kaçarsak kaçalım gönüller bir olsun diyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Yasaklar kalkdi diye duymusdum seviniyordum, bu haber cok kotu oldu.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten tamamen kapatılıyor mu:((( hani düzelmişti artık. Çok üzgünüm

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ali,
    Bu kurunun yaninda yas yanmasi durumunun surekli ve her durumda olmasi cok yorucu.

    Umarim acilir ama hakikaten ne zaman acilir?
    Simdi o zaman gmail'e de mi girilemiyor Turkiye'den bu durumda?

    Sevgi ve selamlarimla

    YanıtlaSil
  5. Yazınızın
    "Ümitle mahkeme kararının tebligat sonucunu bekleyen arkadaşlara, bu gece saat 02:00 den itibaren Google Translate de dahil tüm Google hizmetlerini, tüm blogları ve de bizim DNS lerin topunu kökünü engellediklerini bildirmek isterim." kısmını blogumda yayınlayabilir miyim Ali Bey link vererek?

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Tarkim !
    Anlaşılacak iş değilde dozu falan kaçtı. Bir de yalan söylüyorlar. Yaptıklarından anladığım biz dns ler ile oynadıkça, onlar da bir IP havuzu oluşturuyorlar.
    Kalpler bir olsun. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hazan !
    Boşver üzülme, öyle yada böyle.. kör topal görüşürüz de.. çok zor olmaya başladı. O yüzden yazdıydım. Ben bu yazıyı. Bir de aptal yerine koyuyorlar ya..
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Biraz !
    Her şeyden önce hoş geldin. Şükür görüştürene. Geçen seneden bu yana Google ın bir sürü hizmeti kapalı. Google docs, Sites, analytics vb. gibi. Arka yol kullanıp giriyorduk. Fakat bu son hadisede translate dahil hepsini engelliyorlar. Gmail açık ve onun altında olan Reader da açık. Fakat Reader da bloglardan veri aldığı için iki günden beri hangi blogun yazısını okuyacaksan ona girince LOADING deyip kalıyor.
    Zaten bu yazıyı da o yüzden yazdım. Blog kapatıyoruz dediler.., kapattılarda. Fakat sürekli her gün DNS lerdeki IP adreslerini engelliyorlar. Bu bizleri sürekli takip ettikleri, izledikleri anlamına geliyor. Hangi DNS adresi hareketlenmiş ise kapatıyorlar hemen. Bizim keşfettiğimiz bir yöntem Google Translate üzerinden okumaktı, onu da gördüler ve kapattılar. Mahkeme kararı bir IP bloku için geçerli ama başka IP leride engelliyorlar. 28 Aralıktan bu yana özel domain isimli blogları kapattılar. Yazdım çizdim ama herkes bana felaket tellalı muamelesi yaptı. Digitürk üzerinden bir yıldır bu işle uğraştırıyorlardı zaten. Anlatabildim mi acaba ?. Bu yaptıklarıda illegal ama yapıyorlar. Güç onların elinde. Ve bunu mühendislere, ilim bilim insanlarına yaptırıp ülkeyi gittikçe karanlığa gömüyorlar.
    Ne diyeyim sevgili Biraz, insanları iyice bunalttılar, 2002 yılından bu yana yasaklar ile uğraşıyoruz ama bir avuç insan bunu biliyor ve yaşıyor.. Ben ciddi zıvanadan çıktım zaten ya bakalım..
    Sevgiyle ve teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Çınar !
    Müsaade senindir lafı bile olmaz. İstediğin gibi paylaşabilirsin. Ben mesala bugünde yorumları Lübnandan cevaplıyorum. Para çok bende, uçakta var. Zırt orası, pırt burası yorum cevaplamak yazı yazmak için geziyorum. Ne acı..
    Sevgiyle diyorum

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ali, cok tesekkurler aciklayici yazin icin ve hakikaten de haklisin sukur kavusturana. Bu arada biocomicalsa oldukca degisik karikaturler ekledim son zamanda. Insallah acilir da gorebilirsin.
    Bu yasaklarin her sekilde fazlaca artmasi ve amacindan da "sanki" sapmaya baslamasi ise cok dusundurucu. Bu sosyal iletisim araclarinin nasil kapatilacabilecegine dair de bir nevi egzersiz aslinda. Bloggerin kapatilmasi ile ben de mirror site olacak sekilde 8 Mart 2011 itibariyle WordPresste de HMByi ayni anda yayimlayacak sekilde oraya tasidim. Her iki yerde de es zamanli yayina gectim bir nevi(http://hayattanmasallardanbiraz.wordpress.com/).
    Zivanadan cikma konusunda ise son derece haklisin.

    YanıtlaSil
  11. Çok yorucu ve nıktırıcı, iki kişinin keyfi yüzünden de çıkıp gitmek istemiyorum buralardan. şimdilik çekeceğiz bu eziyeti. Acaba ben de fildişi sahillerinden mi yazsam netsem?

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog