{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

FLASH YOLCUDUR ABBAS

Yazar Yazmak Keyiftir 30.11.2010 Circa


Evvelden beridir, babamın "Oğlum Kulağının Pası Silinsin, Dinle" nasihatine uyarak bildiğim frenk lisanlarında hem radyo dinler hem de televizyon kanallarını izlerim. Özelliklede memlekette takke, külah, tespih dalgası hakim olduğundan beridir, dışarıdan nasıl görünüyoruz hissiyatiyle daha bir düşkün oldum. Memlekette ki basının nasıl sansürlendiğini, dünyada olan sosyal olaylara yer verilmediğini de anlamakta gecikmedim. Bu üstü örtülenlerin içinde neler yok ki;
Fransada dini sembollerle eğitim kurumlarına girilemeyeceği, İsviçrede mabed dümeni altında camii yapılmayacağı, Yunanistandaki ekonomik krizde çıkan olaylar, Fransadaki emeklilik yaşı meselesi, İrlandanın ekonomik krizi, Portekiz-İspanya nın durumu vb. gibi daha nicesi.
Benim bilinçlenmemi istemeyen pek möhterem dizi fetişisti basını aşarak bu haberleri izleyip memlekette yürürlükte olan ahval ve deee şeriaatii anlayabiliyordum. Ama yazmamayı tercih ediyordum. Ne de olsa bu blog'un amacı değil gibi salakça bir savın içine saklanıyordum. Gelelim zurnanın zırtladığı noktaya,

Bu akşam üstünden itibaren İsviçre, Belçika, Fransa ve İngiliz kanalları her saat başında yaptıkları haber kuşağını tek haberle geçiyorlar..
İşte Haberin Detayları;
TC Başbakanı Tayyip ERDOGAN'ın İSVİÇRE BANKALARINDAKİ HESAPLARI.
Özetle ifade etmek gerekir ise; tüm kanallar 2 gün önce VikiLeaks te açıklanan Amerikan istihbarat raporlarında belirtilen T.C. hükümeti profilinin yanlış olmadığı, Avrupanın Türkiyeyi A:B ye almamış olmakla aslında kuzu kılığındaki kurdun oyununu bozuşu olarak nitelendirdikten sonra lafı ERDOĞAN'a getiriyor ve ERDOĞAN'ın "Eteğinizde sizin neler var" sorusuna insanın kanını donduracak belgeler ile cevap veriyorlar.
İşte BATI nın eteğinde ERDOĞAN a ait olanlar.

İSVİÇRE BANKALARINDA ERDOĞAN'a ait olan 8 adet hesap var. Bunlardan 4 tanesinin önemli olduğu söyleniyor.

Hesap dökümleri çoktan avrupa basınına verilmiş bile. Ekrana büyülterek fakat hesapların detayları buzlandırılarak ve ERDOGAN ın soyadı veriliyor. Bu hesaplardan ikisinin birincisi için ERDOĞAN kaynak olarak OĞLUNUN NİKAHINDAKİ HEDİYELER, ikincisinin kaynağı olarak ta; ESKİ BİR İŞADAMININ ÇOCUKLARI İÇİN VERMİŞ OLDUĞU PARA beyanında bulunmuş. Televizyon kanalları bunun için GARİP yorumu yapıyor.
ERDOĞAN dan Petrol ve Enerji işindeki iştirakleri ve ne kazandığının açıklanması isteniyor. Bunlar konumu itibariyle bir de "kefenim üstümde" diyen en duyulmayacak insan hakkında belgeyle söylenen şeyler. Ne kakar acıı. Yenilir yutulur cinsten değil. Çamur at izi kalsın cinsinden şeyler değil. Kanallar özellikle de ERDOĞAN ın petrol ve enerji işinde ne rolü olduğunun kendisi tarafından açıklanmasını isterken şahsı için laik orduyu ve yargıyı susturmaya çalışan bir DİKTATÖR nitelemesinde bulunarak halı altındaki hesap dondurma sopasıyla haberi sonlandırıyor. Bunlar öte taraftan gözükenler. Vallahi ben dinlerken dilim damağım kurudu. Hadi şimdi gideyim ben..
Ne demiş atalarımız "YOLCUDUR ABBAASS"


Kaynaklar: TSR, TV5, TV5Monde, Arte, Agence France Presse, France24, aiTV
Teyit için: HABER1
Teyit İçin: HABER2

Teyit için: ANF NEWS AGENCY




edit post

16 yorum:

  1. Sevgili Dost Ali Kardeşim,
    Durumumuzun korkunçluğu saklanamaz duruma geldi senin de dediğin gibi. Ülkede herkesi korkutup sindirdiler, ancak dışarıya söz geçiremeyecekler. Deniz Fenerini sansürlediler, Ama Almanya'dakiler ortaya döküldü. Şimdi de malum belgeler... Ulusal onurumuz askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde yok olmuştu zaten. Şimdi bakalım daha ne belgeler çıkacak. Dünyanın sekizinci zengini deniyor, boşuna mı? Azınlık zenginleşirken halk yoksullaştırılıyor, dilenci durumuna düşürülüyor. Basın yayın, yargı, polis gücüyle herkes aldatılıyor. Dışarda her hakarete boyun eğiyorlar kuzu kuzu, içerde doğruları söyleyenleri doğduğuna pişman ediyorlar...

    Bizim takip etme olanağımız kısıtlı, lütfen öğrendiklerini paylaş. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Dışarı çıkıyorum dönüşte sindire sindire yeniden okuyup öyle yapacağım yorumumu:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. süper bir ifade,
    zevkle okudum,
    beni en çok üzen konuşma ve yazma özgürlüğümüzün alınmış olması.
    ortalık cahil cühaladan geçilmez oldu. mutsuzluğumuz bu yüzden,
    bloglarda siyasi yazarsan yorum alamıyorsun, ama eften püften karalarsan
    önüne gelen yorum yapıyor. ne kadar özgürüz hesapla.
    sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  4. Canım Çavuş üzümü çekti Ali abim, havuç suyuyla birlikte çavuş üzümü vaaaaa mı?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili ali İkizkaya!
    Bu yazdıklarını göre göre yine göz ardı edecekler.Bir dönem daha başkan olacakmış.Olacakta:( İnsanlar aslına hak ettiği yerde...İsviçre bankasında 8 ayrı hesabı olmasına rağmen.Bu sene fitrenizi bana verin dese...Bu millet kapı kapı fitre toplar.Yok yok bu millet çeksin...
    Paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Yine değişen birşey olmayacakmış gibi geliyor. Buna da bir kılıf bulacaklar ya da çıkıp sırıtacaklar yine tv den milyonlara pişkin pişkin. Neler gördü neler işitti bu millet te uyanmadı. Bu kez uyanırlar mı dersiniz?

    Wikileaks belgelerine gelince; sürekli izliyorum gelişmeleri. Yalan değil ama malumun ilanı gibi yayınlananlar. Sonunda ABD - İsrail ikilisi çıkacakmış gibi altından..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Aysema Hocam !
    Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Bizde ne onur kaldı ne de haysiyet iki gündür hiç bir ses yok. Nasıl bir anlayış, nasıl bir vatandaşlık bilinci. Pardon vatandaşlık değil ümmet olması lazımdı.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Zeynep Hanım !
    Sizi ve hocamı ne özlüyoruz bilesiniz öncelikle.
    Haklısınız ne konuşan ne düşünen ne de özgürlüğü olan bir ülkeden bahsediyoruz vatanımız için.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gülen !
    Eeeee pek lezzetli olur şu Ça .. ça .. ça.. vuş.. vuşş un eski üzümü. Bilirim sen de pek seversin. Aslında bağ bozumu oldu. Ararsak buluruz.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Şanslı !
    Bende sizin gibi düşünüyorum. İki gündür kimse bir şeyden bahsetmiyor konuşmuyor. Herkesin dili damağı kesti. Nasıl iştir bu anlamadım. Herşeyi yapacaksın yanına kar kalacak.
    Bunlar fitreleri bile topladılar da Deniz Feneri inşaa ettiler.
    Nasıl olsa istedikleri gibi ümmet ettiler milleti açlık ve işsizlikle.
    Sevgiyle....

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Çınar Kardeşim !
    Aynen dediğin gibi millette kapasite büyük. Ne koysan alıyor, kaldırıyor. Müstehak bize ve hiç ağlamaya da hakkımız yok. Fransada emeklilik yaşı 2 yıl arttırıldı diye hala olaylar dinmedi. Aralıkta genel grevler var.
    İnsan olmayı bilmeyene vatandaşlık ta neymiş. İşte adamın böyle gözüne göstere göstere sokarlar. Bizde oturduğumuz yerde sızlanırız. Oryantalizm ve arabesk olmak böyle bir şey..
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Ali Bey!
    Vallahi ağzım açık kaldı...Ivır zıvır diziler ve kadın programları, yemek / evlilik programlarıyla boşuna uyutulmuyor halk ? Onlar nereden bilsin, öğrensin bunları? Koyun sürüsü gibi gezdikleri kanallarda hep darbuka sesi gelsin, hep oynasın istiyor (işte size oryantalist olmak). Ekran başındaki milyonlarca fanatikleri ona keza...
    Daha neler görüp duyacağız bakalım..Buradaki haberleri henüz hiç bir yerde okumadım ben..Velhasıl çok büyük bir hizmet bu...
    Teşekkür ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Zeugma !
    Batılılar uyuşturucucuyu ilk önce opium ile doğudan öğreniyorlar. Doğu kültüründe uyuşmak, acı çekmek önemli parçalar. Neden zero eğitim. Şimdi onlar bize kendi uyuşturucularını dayıyorlar dediğin gibi dizi kültürü, yarışma kültürü başlıkları altında. Tek bir farkla, herzaman onlar kullanmış biz kullanılmışız. Burda da arabesklik, oryantallik ortaya çıkıyor; kullanılmanında içinde bir tür acı çekme kültürü var.
    Ağzımız havada uyuşmayı bekliyoruz o kadar.
    Teşekkürler ve Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Zeugma !
    gazeteceniz Cevat Kabakağıt hiç bir zorluktan kaçmayarak mu imkansızı siz kardeşleri için başararak möhüm bir hadisesiyi nakledebilme şansını yakalamış bulunmaktadır.
    Bunlar daha bir şey değil ne demişler azimle...

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Sayın AsortikKrep !
    Kesinlikle paylaşabilirsiniz, biz zaten herkes okusun diye yazmıyormusunuz. Tabiiki her zaman link verebilirsiniz. Umarım yararlı olur.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog