{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

Ben Sevdaların Üçüncü Şahsı. SEN MAVİSİN

Yazar Yazmak Keyiftir 21.04.2009 Circa


Hüznün rengidir Mavi, yalnızlığın, küskünlüğün, kırılmışlığın ve yorgunluğun rengidir... Ve sen Mavisin. Yalnız, küskün, kırılmış, yorgun Mavi...
Çok uzak bir korsan denizi geldiğin kapı. Ellerinde rüzgarlı savaşların geçmez yaraları var. Oysa biliyorsun ki, terkedilmiş şehirler gibidir anılar. Sesini kaybetmiş ve soluksuz kalmış...
Ve yine biliyorsun ki, terkedilmiş şehirlerde istense bile yeni hayatlar kurulamaz.
Ve yine birgün rüyanda görüp bildiğin, saçlarında çalınmış çiçekler taşıyan bir kadın en çok Maviyi sevdiğini senden öğreniyor.

edit post

5 yorum:

  1. Nily on Haziran 07, 2009 dedi ki...

    denizin rengidir mavi..
    gökyüzünün rengidir aynı zamanda. bazen dalgalı bazen durgundur, bazen açık bazen koyu.. ama hep engindir, sonsuzdur. umut ve mutluluktur, enerjidir. en önemlisi sessizliğin sesidir.

    YanıtlaSil
  2. sedef on Şubat 19, 2010 dedi ki...

    Esas mavi sizsiniz Ali Bey.
    Sahip olduğunuz değerlere Hakkın varlığıyla sarılan, itilse bile bir daha bir kez daha sevmekden vazgeçmiyerek sahip çıkan, olumsuzlukları değil de yaşana Ne mutlu sizin gibi sevebilenlere...nların içindeki güzeli aramaya hep çaba gösteren... Ve O' nun gökyüzüyle kucakladığı mavisi,okyanuslarıyla kapladığı sarıp sarmaladığı mavisi,özdeşleşen sevginizle sizsiniz Ali Bey!

    YanıtlaSil
  3. Ali İkizkaya on Şubat 22, 2010 dedi ki...

    Sevgili Sedef Hanımefendi !
    Herşeyden önce yorumunuza teşekkür ederim. Bu kadar eski bir yazımızı nasıl buldunuz bilemedim. Taa ilk başlarda yazdığım bir metin bu. Evet ! Haklısınız bizde de bir mavilik halleri varki sormayın gitsin. Zaten bu yüzden olanlarda oluyor. Güzel rekntir mavide, bir haylice kırılgan ve melankoliktir. Ve bence renklerin tek ve yegane derin ama çook derin olanıdır. Tek derinliği olan renk mavidir. Sıkıntısda burdadır zaten.
    Sevgiyle ...

    YanıtlaSil
  4. asyaselda on Haziran 01, 2010 dedi ki...

    yeşil?
    yeşilinde bir hikayesi varmı sizde?

    YanıtlaSil
  5. Ali İkizkaya on Haziran 01, 2010 dedi ki...

    Uzun yıllar önce bir kişilik testinde benim rengim mavi çıkmıştı. Psikolojide karakter yada ruh hallerine karşılık gelen renkler var. Yesşile gelince;
    Galiba birlikte yazıyoruz, oluşuyor

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog