{ margin-top:0px; position: relative; top: -50px; }

Duyduk Duymadık Demeyin-Ben Dedimdi

Yazar Yazmak Keyiftir 4.06.2010 Circa


İtiş kakış insanı yardım falan gümbürtüsü içinde GOOGLE ın tüm alt yapı hizmetleri 01.06.2010 sabahından itibaren Türkiye Cumhuriyetin de durduruldu hem de TC tarafından. Belki siz büyük kentlerde, bir de yaptığınız you tube DNS ayarlarıyla idare ediyorsunuz ama gizli bir el Türkiyenin bir sürü yerinde;

Google Groups (Grup halinde tartışma, mektup gönderme)
Google Sites (Proje ve Bilgilerin Depolandığı Fikir Platformu)
Google Books (Elektronik kitapların saklanıp okunabildiği Platform)
Google Maps (Harita hizmeti)
Google Video (Video Döküman)
Google News (Dünya Haberleri)
Google Earth (Dünya Coğrafi Harita Sistemi)
Google Sky (Gökyüzü Platformu)
Google Docs (Dökümanların Biriktirildiği Alan)
Google Documents (Proje Dökümanları)
Google Contacts (Kişisel ve İrtibatların Depolandığı Alan)
Google Code (Program Geliştirme Platformu)
Google API (Program Geliştirme Platformu)
Google Analytics
Ve de
Blogger-Blogspot u durdurdu. Bir tek Gmail ve Picasa çalışıyor. Onunda akıbeti yakındır. Yine DNS ayarı falan diye düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Bu sefer girilmesin diye dibine dinamit koymuşlar. Bizimde içinde bulunduğumuz Blogger 'ın falan çalışması için uzun hile hurdalara ihtiyaç var. Sabahın körüne kadar kendi blogumdaki herşeyi kişisel firmamın internet sitesine attım ki okunabilsin diye..
Bendeniz size bu satırları ne yapacağını düşünmekten morarmış pörtlek gözlerle Yunanistan daki bir hizmet sağlayıcı üzerinden yazıyorum. Bizim buralarda Blogger çalışmıyor. Sevgili arkadaşımız geçen sefer ki gibi yine gelip " Ali Abi Büyüttün" demeye kalkmasın. Twitter, Friendfeed BlogCatalog gibi yerleri önce bir okusun.
Acilinden yazılarınızı herhangi bir kelime işlem programında yedekleyerek saklayın. Bir sabah bir kalkarsınız ki elim dızzz dötüm buzzz. Duyan duymayana haber versin..
Çözüm yok mu ? var. Fakat bizim gibi teknik adamların uğraşması gerekiyor. Hanım, çoluk çocuk napıcak ? Hiç. Yani amaç okutmamaktı.. Onu da kıvırdılar elhamdülillah. İsraile böyle mi kafa tutuyosun. Dumanla mı haberleşicez haa ?
Az kaldı, az kaldı. Köpeğin eceli gelince.. Artık gerisini sen getir Ruhiii, benim asabımın rotu çıktı. Sen geldiğinden beri 3 numara don lastiği gibisin..
Zaten hep gergindin, hepimizi de gerdin...

edit post

22 yorum:

  1. Gülen Tezer Üstün on Haziran 04, 2010 dedi ki...

    Lobin sinilli bugün. Haksız da sayılmaz. Sayılır mı, vallahi sayılmaz. Susunca işlel yülüyol mu? Yülümüyol olduğu gölülüyol. E bulada da konuşmazsak felmual mı dikelim ağızlalımıza ya da koli bandı?
    Demoklatikleşmek böyle mi olul Lecep abi?

    YanıtlaSil
  2. Biraz on Haziran 04, 2010 dedi ki...

    Sevgili Ali,
    Pek sasiramiyorum acikcasi, bunlar beklenen seyler, tipki baslikta yazdiginiz gibi "ben dedimdi" ya da "ben tahmin etmistim"...

    Bu arada isin tuhafi bu servisler ulkede yasayanlara yasak, yani yine biz haric herkes her seyi bilecek, konusacak, paylasacak. Ama biz kendimizi kapatmis olacagiz.

    Merak ettim mesela acaba Google Scholar da kapatilmis mi?

    Mesela bilim ve internet artik icice , mesela literatur taramasi Pubmed'te online yapiliyor...mesela bir gun o da kapatilsa...bilimsel makalelere ulasma imkani da gidecek. Google Scholar bazi noktalarda pubmed"i cok daha iyi tariyor...mesela o da gitti mi simdi acaba?

    Bilgi caginda bilgiden kacmak, ve yasaklayarak kazanacagini sanmak en buyuk yanilgi olsa gerek.

    (ben de tasimaya baslayayim o zaman sitemi ozel bir linke)
    Sevgi ve selamlarimla

    Bilgi caginda boylesine bir kisitlamacilik kabul edilecek gibi degil.

    YanıtlaSil
  3. Tarki on Haziran 04, 2010 dedi ki...

    Ben TİB sitesine girip bir sorgu mesajı yazdım.
    İçerik olarak da anlayacakları dilden yani paradan bahsettim.
    Dedim ki google 'un ücretli servislerinden yararlanan bizlerin kayıplarını kim nasıl karşılayacak?
    Bakalım ne cevap gelecek. Ya da gelecek mi?

    YanıtlaSil
  4. ŞANSLI on Haziran 04, 2010 dedi ki...

    Zaten Türkiye'de ne zaman zor günler yaşansın.Araya bir şey sıkıştırırlar.Gerçi son zamanlarda hep zor günler yaşıyor Türkiye,dolayısıyla sıkıştırmalarda çoğaldı.Bu günleri çok arayacağız gibi görünüyor...İnsanlar akıllanmıştır inşallah, nerede ne yapacağını öğrenmişlerdir inşallah.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Zeugma on Haziran 04, 2010 dedi ki...

    Sevgili Ali Bey;
    DNS ayarlarıma rağmen kaç gündür girememiştim Youtube'a. Tarayıcıdan veya PC'mle ilgili bir neden kaynaklı zannederken altında neler varmış.
    Şok oldum resmen. Kimsenin ruhu duymadan neler döndürüyorlar.
    Buradaki bilgilerden sonra endişeye kapıldım ben. Hem de öyle böyle değil.. Başka da ne diyeceğimi bilemiyorum..
    Bu bilgiler için çok teşekkürler...

    Sevgi ve saygıyla..

    YanıtlaSil
  6. Ali İkizkaya on Haziran 05, 2010 dedi ki...

    Sevgili Gülen !
    Gerçekten hepimisi Lobin kolusun durumundayız. Yapıyorlar oldu durumu. Zerre kadar bizim önemimiz yok. Bir de referandumda bize danışacaklar. Alay ediyor bunlar bizimle.

    YanıtlaSil
  7. Ali İkizkaya on Haziran 05, 2010 dedi ki...

    Sevgili Biraz!
    Epeyden beri bir takım gariplikleri bu işlerden anlayanlar sezinlemişlerdi ufak tefek işaretlerden. Arkadaşların türban beyinlerinde ne yazıkki;
    Google Scholar Türkiyede hiç olmadı. Buralarda akademik paylaşım ve proje için Google Sites i kullanıyorduk onlar da gitti. Zaten el oğlu her şeyi anlatmıyor toprağı kaza kaza bulup öğreniyoruz. Onu da engellediler ya. Amaçları düşünme, üretme, konuşma.
    Evet hızlıca taşınmak lazım.
    Saygı ve sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Ali İkizkaya on Haziran 05, 2010 dedi ki...

    Sevgili Tarkan !
    Çok iyi etmişsin. Ben bilmiyordum senin verdiğin adresi. Pazartesi bende yazayım iyi akıl etmişsin. Bende Google ın iki servisine profesyonel seviye için para ödemiştim. Bir sürü firma altyapı için Google ı kullanıyordu profesyonel anlamda. Ve hizmet veriyorlardı. Gerçekten bir tür eşkiyalık bu. Sanki ne halt ederseniz edin der gibi.
    Biraz öncesine kadar yeni bir hosts dosyası yazdım gayet başarılı oldu. Fakat process completition için Google google-analytics e gitmek ve bulmak istiyor. Onu bulamıyıncada işlem yarım kalıyor. Ona çare bulmaya çalışıyorum. Ortalıkta dolaşan Google DNS leri dahil hiç bir DNs çalışmıyor. İlk bir iki girişten sonra şişip kalıyor. Bu DNS lerede müdahale ediyorlar. Otomatik DNS değiştiren yazılımlarda sürekli Ping attığı için Google bir müddet sonra kıllanıp seni bloke ediyor. Ben Yunanistanda bir arkadaşın kendi kamu kuruluşu için verdiği bir DNS i kullanarak hosts dosyasını düzeltme gayretindeyim. Yani durum bu. Senin tarafında kesin bir gelişme olurda haberdar edersen sevinirim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Ali İkizkaya on Haziran 05, 2010 dedi ki...

    Sevgili Şanslı !
    Aynen dediğin gibi arada gürültüye getirip bizi aptal yerine koyuyorlar. Bir tür hakaret bu bana göre. Tam da burada Tarkan gibi yapıp hepimiz sorgulamamız lazım. Körü körüne kabullenmemek gerek. Mesela bu işin basında da yankı bulması haber olması lazım ki ses getirsin.
    Sevgiyle.. Umarım herşey iyi olur konuşan düşünen insanlar ve vatandaşlarla...

    YanıtlaSil
  10. Ali İkizkaya on Haziran 05, 2010 dedi ki...

    Sevgili Zeugma !
    Gerçekten anlamayan insanlar olsak kabulleneceğiz ve öylece kalacak. Altını kazınca neler çıkıyor. Bir iki günden beri terslik vardı. Eğer az bilinen, onların atladığı bir DNS adresi olursa çalışır. Fakat yazdıklarımızı başkaları okuyabilecek mi? Cevap; Hayır. Karanlıkta kendi kendine konuşan tipler gibi olacağız. Olduk ta. Bu seferki dosya destekli ayarları kaç kişi yapabilecek ki? O da muamma. Ben hosts dosyasını modifie ediyorum bitince isteyenlere işlem sırasını anlatan bir yazıyla mail ederim.
    Bundan da kötü olmasın diyerek Sevgiyle Kal ...

    YanıtlaSil
  11. asyaselda on Haziran 06, 2010 dedi ki...

    ne oldu ya ben ev taşıyordum duymadım görmedim
    ama şimdi bir sorun yok sanki.
    yakında ağzımızada koli bandı yapıştıracaklar az kaldı diyeceğim ama artık çok kötümser değilim ...onlara az kaldı:-D

    YanıtlaSil
  12. Ali İkizkaya on Haziran 06, 2010 dedi ki...

    Sevgili Selda Kız !
    Önce Hoşgeldin. Bak, taşındın dengemiz bozuldu. Haber verseydin hepimiz yardım ederdik. Yeni evin ferah olsun ve iç güzellikleri getirsin. Kolay iş değildir bilirim.
    Vallahi benim bu yazımdakileri bugün gazeteler 1.sayfadan geçmişler. Amanın güzel şeyler söyleyen beyinlerin dudaklarına koli bandı değil buse yakışır diyelim de herkes sevdiğini öpsünn. Sende pırasanın yıldız gösteren ayaklarından öp benim için.
    Her ikinize de sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Tarki on Haziran 07, 2010 dedi ki...

    Ali abi, denedin mi? bilmiyorum ama ben uzun zamandır hosts dosyası yerine google dns 'lerini kullanıyorum ve şu anda bile youtube.com 'a girebiliyorum. Güya youtube için o IP'leri bloklamışlardı. Translate google 'a erişemiyorum.
    Kısacası fıkradaki Türk cehennemi gibi bir durum. Kimin ne bok yediği belli değil..

    YanıtlaSil
  14. Tarki on Haziran 08, 2010 dedi ki...

    İşte gelen cevap ve benim verdiğim cevap "----" larla ayırdım mesajları karışmaması için
    -------------------------

    Sayın "soru"
    Elektronik postamı okumadan yanıtladığınız için teşekkür ederim.
    Eğer zahmet edip "bir vatandaş da soru sormuş ilgilenim" derseniz sorularımı da cevaplarsınız diye umuyorum. Keyfiyetinizi kanun kural arkasına saklıyorsunuz. Ama uğradığımız zarar hakkında birşey söylemeyip kopyala-yapıştır şeklinde cevap veriyorsunuz.
    Kutlarım

    Tarkan ÇİÇEK
    ----------------------------------------
    08 Haziran 2010 12:18 tarihinde yazdı:
    Bilindiği üzere, 04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı "İnternet Ortamında
    Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla
    Mücadele edilmesi Hakkında Kanun" 23/05/2007 tarihinde yürürlüğe
    girmiştir.

    24/10/2007 Tarihli Ve 26680 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan
    “Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim Sağlayıcılara Ve Yer
    Sağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar
    Hakkında Yönetmelik”, 01/11/2007 Tarihli Ve 26687 Sayılı Resmi Gazetede
    Yayımlanan “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik”,
    30/11/2007 tarihli 26716 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “İnternet
    Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında
    Yönetmelik” ve son olarak 01/03/2008 tarihli ve 26803 sayılı Resmi
    Gazetede yayımlanan “Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim
    Sağlayıcılara Ve Yer Sağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin
    Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair
    Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde mezkur Kanunun uygulamasına
    başlamıştır.

    Başkanlığımızda söz konusu mevzuat hükümleri çerçevesinde görev ve
    yetkilerini ifa etmektedir.

    Sonuç olarak, e-mailinize konu husus ile ilgili basın açıklamamıza
    http://www.tib.gov.tr/dokuman/bb_04062010.pdf ve
    http://www.btk.gov.tr/Basin_Duyurular/Bulten/2010/bb_04062010.pdf adlı
    İnternet adreslerinden ulaşabilirsiniz.

    Bilgilerinizi rica ederim.

    -----------------------------------------------------------




    Sayın ilgili,

    Son yaptığınız kısıtlamalar (IP blocklama) neticesinde Google Docs
    uygulamalarına erişemiyorum. Daha önemlisi yazdığım dökümanlara da
    ulaşamıyorum. Kendi bilgisayarımda çalışmadığım zamanlarda Google Docs ile
    Excel Word dökümanlarını internet cafe 'den bile yazabiliyordum. Ama artık
    sayenizde buralara erişemiyorum.
    Paralı olarak satın aldığım bu hizmete ulaşamamın nedenini bana detaylı
    olarak açıklamanızı rica ediyorum. Buradan uğradığım zararı kimin
    karşılayacağını ya da ne şekilde telafi edeceğinizi bildirirseniz
    sevinirim.
    İşin etik ve hukuk kısımlarının konusunu dahi açmıyorum siz o kadarını
    anlamışsınızdır artık.

    Saygılar

    Tarkan ÇİÇEK




    -----------------------------------------
    T.I.B.
    http://www.tib.gov.tr/




    --

    Tarki.

    YanıtlaSil
  15. aysema on Haziran 09, 2010 dedi ki...

    Vergi mergi bahane, eleştiriye SIFIR hoşgörü... Kandıramadıklarını susturmak istiyorlar. Gideceklerini anladılar, saldıracak yer arıyorlar.

    Aman dostum, çözüm yollarından bizleri de haberdar et! Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Asortik Krep on Haziran 11, 2010 dedi ki...

    "Sizi ben bile koluyamam..Lobin "

    Baştakiler ne zaman halkını düşünmüş ki şimdi düşünsün..? Bu olayı aynı Nasrettin Hoca'nın "bindiğin dalı kesiyorsun" hikayesine benzetiyorum..
    "Ali Ağbi" diyorum izninizle,(herkes öyle diyor çünkü) izin yoksa diğer isminizle hitap etmekten de hiç gocunmam valla.. Hatırlatma: S.Ayvalık T. Tercih sizin..
    Ha birde bence de çok doğru bir saptama yazdıklarınız ama umarım erişimimizi engellemezler..

    YanıtlaSil
  17. Esmir on Haziran 13, 2010 dedi ki...

    Ali Bey,
    Sayenizde pek çok önemli bilgiye sahip oldum. Hatırlatmalar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Ali İkizkaya on Haziran 16, 2010 dedi ki...

    Tarkancım !
    Yorumuna gecikme için çok özür dilerim. Zira benim gmail imde çalışmıyordu. Dünden bu yana iş yerinden kör topal çalışıyor. Vallahi bizim burda evden hiç bir şey çalışmazken ofisten kör topal çalışıyor. Mahalle mahalle farklı bir durum var. Benim dikkatimi çeken Denizli, Muğla IP leri ile çıkınca çalışmıyor ama Datça yada Afyon olursa çalışıyor gibi bir durum var. Yazdığın dilekçeye verilen cevab ın tercümesi için nefesi kuvvetli bir hoca lazım. Bunlar acaba bizlere hakaret ettiklerinin farkındalar mı ?. Yine de iyi etmişsin aptal olmadığımızı anlasınlar. Ben telefon ettim telefona cevap bile vermiyorlar.
    Sağlıcakla kalman dileğim ile...

    YanıtlaSil
  19. Ali İkizkaya on Haziran 16, 2010 dedi ki...

    Sevgili Aysema Hocam !
    Aynen söylediklerinize katılıyorum. Tahammül yok. İki seçim arası yaşamayan varlıklarız onlara göre. Yani var olmayanlarız.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  20. Ali İkizkaya on Haziran 16, 2010 dedi ki...

    Sevgili Esmir Hanımefendi !
    Ne haddimize öğretmek. O sizin latif davranışınız. Sadece amaç paylaşmak dostları küçük bir ikazdı. Zaten mediada da dillendirildi.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  21. Ali İkizkaya on Haziran 16, 2010 dedi ki...

    Sevgili Asortik Krep !
    Dediğin gibi umarım erişim engellenmez toptan. Aslında kurttan da korkumuz kalmadı. Bir çeşit ölüm arsızı ettiler. Yalnız bu tip silah kendilerine dönerse ne olur hesaplamıyorlar.
    Nasıl istersen öyle çağırabilirsin.S.A.T de desen olur. Zira sevgi ve saygıyla söylendiğini biliyorum ya, arkasını aramam.
    Sevgiyle ....

    YanıtlaSil
  22. FunD@ on Haziran 26, 2010 dedi ki...

    offf neler oluyo ben 1haftadır msn ve facemin dibine düştüğümden geri alıcam felan olayından hiç kimseleri okuyamadım..lobinn bizi koruyamaz sanırsam( ayy gidip yedek medek ne varsa alam resimlerimi kopyalayam daa eee sonra nolcak abicim kopyaladım yedekledim?? sonrası ayy nereye taşıncazzz??

    YanıtlaSil

Sevgili Okuyucu!
Burada yazılanların tamamı birbirimize kimi zaman buruk kimi zaman ise hoşça vakit geçirtmek ve geçirmek arzusu ile yazılmış hikayelerden öte bir şey değil. Bu dünya yolculuğumuzda birbirimize hikayeler anlatıyoruz. Beğenenler birlikte yürümeye devam ediyorlar. Amaçsa bir farkındalık yaratarak önümüzden geçenleri görebilmek. Bakmakla Görmek arasındaki derin farkı vurgulamak veya izah etmeye çalışmak gücümüzce.Söylediklerimin altındaysa paylaşma arzusundan gayri hiç bir şey yok.

Yüzünüz hep ışığa ve sevgiye doğru olsun.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

© Petit Prince Template by Petit Prince For Petit Prince Blog